reklama

Beaujolais Nouveau est arrivé!

Beaujolais Nouveau est arrivé!!! Beaujolais Nouveau przybyło!!! Ten okrzyk zabrzmi już o 00.01 w ten czwartek, 15 listopada 2012. Jak co roku wszyscy wielbiciele tego trunku będą obchodzili Święto Młodego Wina, czyli Beaujolais Nouveau.

Zakończył się Wielki Finał MONIN CUP 2012 Polska.

W finale konkursu, który odbył się 22 października w Warszawskim klubie Capitol, wystartowało 25 barmanów z całej Polski wyłonionych podczas eliminacji. Barmani zmierzyli się ze sobą w dwóch kategoriach: bezalkoholowy "long drink" oraz "short drink" zawierający alkohol.

ASTERIX I OBELIX: W SŁUŻBIE JEJ KRÓLEWSKIEJ MOŚCI

ASTERIX I OBELIX: W SŁUŻBIE JEJ KRóLEWSKIEJ MOŚCI ("Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté") w kinach od 2 listopada

Czas zacząć Bitwę o Anglię! Plejada gwiazd światowego kina, tysiące statystów, nowatorskie efekty 3D i… muzyka The Ramones w tle. Asterix i Obelix powracają w najnowszej części cyklu, noszącej podtytuł "W służbie Jej Królewskiej Mości". Jedna z największych europejskich produkcji ostatnich lat zagości na ekranach kin 2 listopada.

Zapraszamy na Wielki Finał konkursu barmańskiego MONIN CUP 2012!

Znamy już zwycięzców Polskich eliminacji Monin Cup 2012. 25 barmanów zmierzy się ze sobą podczas finału konkursu 22 października w Warszawskim klubie Capitol.

Główną nagrodą dla zwycięzcy rozgrywek jest wyjazd do Paryża 10 grudnia 2012 jako reprezentant Polski na światowy finał Ultimate Monin Cup 2012!  

Wyniki drugiego etapu konkursu "Gotuj i zwiedzaj winnice Alzacji”

Drodzy blogerzy, uczestnicy naszego konkursu!

Mamy przyjemność zaprezentować Wam wyniki głosowania.

Pierwsze miejsce zajmuje blog Anyżkowo, który za swój przepis na puszysty sernik z winem i galaretką z wina zdobył najwięcej głosów, a zatem i nagrodę główną. Autorka wpisu i wspaniałego dania pojedzie – wraz z osobą towarzyszącą – zwiedzać winnice Alzacji i próbować najlepszych białych win na świecie.

Alzackie winiarstwo

Wina alzackie nie sposób porównać z jakimikolwiek innymi. Zachowują znakomitą równowagę między kwasowością oraz owocowością i produkowane są w szerokiej, uniwersalnej gamie: od wytrawnych po bardzo słodkie, z uwzględnieniem musujących.

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11