reklama

Calzone z serem


Składniki: 100g sera Ementalera Rippoz tartego, 100g sera Raclette Rippoz, ciasto na pizzę, przecier pomidorowy, ½ czerwonej i zielonej papryki, 2 żółtka, 2 plastry włoskiej szynki, oliwa z oliwek, pieprz.



Przepis dla 2 osób Przygotowanie: 15 min.   Przygotowanie: Podgrzać piec do temperatury 200°C. pokroić drobno ser Raclette. W naczyniu wymieszać sery z żółtkami, papryką pokrojoną w kostkę, przecierem pomidorowym i paskami szynki. Dodać pieprz i oliwę z oliwek. Rozłożyć ciasto na blasze i na połowie rozłożyć przygotowaną mieszankę. Drugą połową ciasta przykryć farsz i połączyć brzegi. Lekko naciąć środek Calzone i piec w temperaturze 200°C przez 25 minut. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek z dodatkiem pieprzu