reklama

Bruschetta z serem Le Brin


  • 1 czerwona cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 tyżeczka cukru pudru
  • 2 tyżeczki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
    oliwa z oliwek do smażenia
    6 tostów
    12 plastrów sera Le Brin


Pokroić w cienkie plastry czerwoną cebulę i czerwoną paprykę. Smażyć na oliwie z oliwek około 5 min, aż zmiękną. Dodać 2 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczkę cukru pudru. Smażyć kolejne 5 min - zawartość patelni powinna osiągnąć konsystęcję gęstej śmietany. Całość wymieszać z 2 łyżeczkami octu balsamicznego, solą i pieprzem. 6 tostów lekko zgrillować (z obu stron, na złoty kolor). Nałożyć masę na tosty i ponownie ułożyć na grillu. Na wierzchu ułożyć po 2 plastry sera Le Brin. Piec, aż ser zacznie się rozpływać. Można podawać z sałatą.