Bruschetta z serem Le Brin
- 1 czerwona cebula
- ½ czerwonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 tyżeczka cukru pudru
- 2 tyżeczki octu balsamicznego
- sól, pieprz
oliwa z oliwek do smażenia
6 tostów
12 plastrów sera Le Brin
Pokroić w cienkie plastry czerwoną cebulę i czerwoną paprykę. Smażyć na oliwie z oliwek około 5 min, aż zmiękną. Dodać 2 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczkę cukru pudru. Smażyć kolejne 5 min - zawartość patelni powinna osiągnąć konsystęcję gęstej śmietany. Całość wymieszać z 2 łyżeczkami octu balsamicznego, solą i pieprzem. 6 tostów lekko zgrillować (z obu stron, na złoty kolor). Nałożyć masę na tosty i ponownie ułożyć na grillu. Na wierzchu ułożyć po 2 plastry sera Le Brin. Piec, aż ser zacznie się rozpływać. Można podawać z sałatą.