reklama

Quiche z serami
Ulla

Ciasto:
25 dkg mąki (półtorej szklanki) dałam mąkę pszenną z pełnego przemiału
12,5 dkg masła
szczypta soli
4 łyżki wody
szczypta pieprzu i papryki chili

Roztopić 4 łyżki wody, masło, cukier i sól. Gdy wystygnie wsypać mąkę i mieszać aż kulka odlepi się od ścian garnka.

Wykleiłam tym ciastem foremkę i podpiekłam ciasto w piekarniku.

A farsz zrobiłam taki:
kawałek jasnej dyni pokroiłam drobno
cebula
czosnek 3 ząbki
boczek wędzony nieduży kawałek tylko dla smaku

i to wszystko podsmażyłam na kawałku sklarowanego masła

Na podpieczony spód dałam farsz i z zalałam go jogurtem naturalnym wymieszanym z jednym jajkiem.

Białe paski na tarcie to śmietana 12 dla dekoracji jedynie dodana.

A białe paski to ser President La Brique de Chevere.Z góry posypałam tartę ostrą papryką chili oraz suszoną kolendrą.