Quiche z serami
Ulla
Ciasto:25 dkg mąki (półtorej szklanki) dałam mąkę pszenną z pełnego przemiału
12,5 dkg masła
szczypta soli
4 łyżki wody
szczypta pieprzu i papryki chili
Roztopić 4 łyżki wody, masło, cukier i sól. Gdy wystygnie wsypać mąkę i mieszać aż kulka odlepi się od ścian garnka.
Wykleiłam tym ciastem foremkę i podpiekłam ciasto w piekarniku.
A farsz zrobiłam taki:
kawałek jasnej dyni pokroiłam drobno
cebula
czosnek 3 ząbki
boczek wędzony nieduży kawałek tylko dla smaku
i to wszystko podsmażyłam na kawałku sklarowanego masła
Na podpieczony spód dałam farsz i z zalałam go jogurtem naturalnym wymieszanym z jednym jajkiem.
Białe paski na tarcie to śmietana 12 dla dekoracji jedynie dodana.
A białe paski to ser President La Brique de Chevere.Z góry posypałam tartę ostrą papryką chili oraz suszoną kolendrą.