reklama

Quiche Gregory
Grzegorz

SKŁADNIKI
Ciasto:
20dag mąki
10dag masła
1/2 łyżeczki soli

Farsz:
20dag wędzonego boczku
15dag startego sera wędzonego
200ml śmietany kremówki
4 jaja
2 średnie cebule
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz

WYKONANIE
Ciasto: wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około 30 min. Następnie wyjąć i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Nakłuć widelcem i przykryć folią aluminiową. Na folii położyć kilka ziaren fasoli. Piec 15-20 min w temp. 200st C.
Farsz: boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Następnie wymieszać z jajami, śmietaną, serem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Całość przelać na podpieczone ciasto. Piec 30 min. w temp. 200st.C. Podawać na ciepło lub na zimno według uznania. SMACZNEGO!