newsletter




reklama

Quiche z kozim serem Chavroux


Dodatki dla 4 osób:

 

150 g mąki

50 g masła

sól, pieprz

2 jajka

60 g cukru

1 opakowanie sera Chavroux

3 cukinie

3 pory

Z mąki, masła i soli ugnieść ciasto i odstawić do lodówki. Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni.

Oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem. Rozdrobnić serek kozi, dodać utarte żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej.

Umyć cukinie i pory, pokroić w cienkie plastry. Dodać je następnie do masy serowej. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Ciasto przełożyć do okrągłej, posmarowanej masłem formy i równo rozdzielić.

Piec przez około 40 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku.