reklama

WYNIKI PIERWSZEGO ETAPU KONKURSU: "Gotuj i zwiedzaj winnice Alzacji"
2012-09-07

Drodzy blogerzy!

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszym konkursie. Powstało mnóstwo ciekawych i smakowitych wpisów! Po burzliwych obradach komisja złożona z przedstawicieli organizatora oraz dziennikarzy, której przewodził mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak (znany m.in. z programu telewizyjnego Jakubiak w sezonie), wybrała dziesięć przepisów. Ich autorzy przechodzą niniejszym do drugiego, decydującego etapu.

Szczęśliwcami są autorzy następujących blogów i przepisów:

  1. Kaczodajnia, oraz melonowo-kokosowy mus z imbirową bezą
  2. Królestwo garów i łosoś z serem i avocado w cieście filo
    3.Fotografia od kuchni i risotto z kozim serem i gruszką
  3. Wiem co jem i karmelizowana pierś z kurczaka na gruszkowym Carpaccio
  4. Spring plate i chłodnik z botwinki z malinową salsą
  5. Nóż i widelec i roesti ze świeżymi leśnymi grzybami
  6. Anyżkowo i puszysty sernik z winem i galaretką z wina
  7. Eterno od kuchni i romans polsko-francuski
  8. Kuchnia niewyszukana i risotto natchnione winem
    10.Corner with recepis i tarta porowo-cebulowa z gorgonzolą

Wymienione blogi i przepisy będą mogły się ubiegać o nagrodę główną: 4-dniowy pobyt dla 2 osób u alzackich producentów win. Od 10 do 20 września będzie można na nie głosować na stronie frankomaniak.pl. Zasady głosowania ujęte zostały w regulaminie zamieszczonym na stronie durszlak.pl.

Prócz tego komisja chciałaby przyznać dodatkową, pozakonkursową nagrodę-niespodziankę dla autorki bloga Madame Edith na wakacjach i jej wpisu Brioszka Kouglof - za propagowanie alzackiej tradycji i jej smaków. Wszystkich wielbicieli alzackich win i alzackiej kuchni zapraszamy na fanpage Wino z Alzacji

https://www.facebook.com/#!/winozalzacji