newsletter




reklama

Babeczki z serem Camembert


Składniki:

ciasto:

35 dag mąki krupczatki

2 żółtka

15 dag masła

½ łyżeczki soli

Ser Camembert

pomidorki cherry

zielone winogrona

świeża bazylia

czarne oliwki

oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Ciasto:

Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i sól, szybko zagnieść i wstawić na ½ h do lodówki. Ciastem wylepić 16 foremek i piec ok. 10 min. w temp. 200°C.

 

Na każdą babeczkę nałożyć kilka kawałków sera Camembert i zapiekać  w piekarniku (180 °C) przez 3 minuty. Pomidorki i winogrona przekroić na połówki, oliwki pokroić w krążki i dołożyć do stopionego sera. Skropić delikatnie oliwą z oliwek. Udekorować świeżymi listkami bazylii.